Το whole body Vibration(WBV) ή πλατφόρμα δόνησης είναι ένα ηλεκτρικό μηχάνημα που μπορεί να βοηθήσει και να φανεί πολύ χρήσιμο στα χέρια του φυσικοθεραπευτή καθώς φαίνεται να ωφελεί τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Η πλατφόρμα δόνησης παράγει ευκολότερα και γρηγορότερα θερμότητα στους μύες και τις αρθρώσεις σε σχέση με άλλους τύπους ασκήσεων. Έρευνες έδειξαν ότι οι μύες και οι αρθρώσεις λειτουργούν αποτελεσματικότερα όταν είναι ζεστοί. Η θερμότητα στο σώμα παράγεται από την στιγμή που κάθε δόνηση- που προέρχεται από την πλατφόρμα- περνάει στο σώμα και απορροφάται από τους μύες και τις αρθρώσεις. Επομένως ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων όπως είναι η εγκεφαλική παράλυση, η νωτιαία μυϊκή ατροφία, η οστεοπόρωση, η οστεοπενία, η λευχαιμία, η σκολίωση και η κύφωση δείχνουν σημαντική βελτίωση μετά από την θεραπεία με την πλατφόρμα δόνησης καθώς αυτή είναι σε θέση να παράγει μια μεγάλη γκάμα συχνοτήτων και δυνάμεων.

Από τις πιο συχνές παθήσεις που έρχονται αντιμέτωποι οι θεραπευτές στα θεραπευτήρια είναι η εγκεφαλική παράλυση. Τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση εμφανίζουν προβλήματα στον μυϊκό τόνο και τη βάδιση. Κάποιες έρευνες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα δόνησης(Whole Body Vibration)μπορεί να ενισχύσει την χαλάρωση των μυών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα άλλες έρευνες έχουν επισημάνει πως κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η δόνηση μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη και το εύρος κίνησης  των αρθρώσεων. Αλλά άρθρα κάνουν αναφορά πως η δόνηση μπορεί να βελτιώσει τη βάδιση, τον συντονισμό, την ισορροπία των παιδιών με κινητικές δυσκολίες. Τα αποτελέσματα από τη θεραπεία που γίνεται με την χρήση της πλατφόρμας δόνησης είναι βραχυπρόθεσμα και διαρκούν κατά κύριο λόγο έως και 30 λεπτά μετά τη θεραπεία. Όμως η πλατφόρμα δόνησης επιδρά θετικά αυξάνοντας την οστική πυκνότητα και τη μυϊκή μάζα αλλά μειώνει επίσης την υπερτονία των μυών. Αυτή η θετική επίδραση έχει μακροπρόθεσμα οφέλη  και έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώσει την αδρή κίνηση των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση. Σε ότι αφορά τον μυϊκό τόνο η πλατφόρμα μπορεί να δράσει θετικά και στην υποτονία και στην υπερτονία.

Το σειριακό γυψάρισμα είναι μία πολύ συχνή τεχνική αποκατάστασης στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Η πλατφόρμα δόνησης παίζει καθοριστικό ρόλο στα παιδιά που έχουν προβεί στο γυψάρισμα και αυτό γιατί μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους και να τα κάνει να επιστρέψουν γρηγορότερα στην καθημερινότητα τους. Αυτό παρατηρείται γιατί η δόνηση είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά και θα μπορέσει να μειώσει την ενόχληση που υπάρχει μετά από την μετά το σειριακό γυψάρισμα με  αποτέλεσμα τα παιδιά να μπορούν να επικεντρωθούν στο πλάνο θεραπείας που του έχει ορίσει ο θεραπευτής.

Ένα άλλο πολύ συχνό πρόβλημα των παιδιών με κινητικές δυσκολίες είναι η δυσκολία που έχουν για να διατηρήσουν την ισορροπία τους. Παρατηρείται ότι η πλατφόρμα δόνησης  (WBV) μπορεί να έχει θετική επίδραση και στην ισορροπία των παιδιών.  Η βελτίωση αυτή επιτυγχάνεται γιατί ο εγκέφαλος βρίσκεται σε μία συνεχή εγρήγορση προσπαθώντας να κάνει το σώμα να ισορροπήσει στην πλατφόρμα δόνησης που συνεχώς διαταράσσει την ισορροπία του σώματος μέσα από τις συνεχείς δονήσεις.

Τέλος, η πλατφόρμα δόνησης μπορεί να μειώσει και να καθυστερήσει την επιδείνωση της μυϊκής αδυναμίας αλλά και της αναπνευστικής ανεπάρκειας. Αυτό μπορεί να φανεί πάρα πολύ ωφέλιμο στα παιδιά που πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία(SMA)  καθώς μπορεί να δώσει την ευκαιρία να παραταθεί η διαδικασία της βάδισης και γενικά της αδρής κινητικής λειτουργίας στα παιδιά που πάσχουν.