Επιστημονικά υπεύθυνη Ευστρατία Καλαμβόκη

-Καλαμβοκη-Παιδοκίνηση Η Ευστρατία Καλαμβόκη αποφοίτησε το 2000 από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ της Αυστραλίας με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Νευρολογική Φυσικοθεραπεία το 2003.

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών από το 2006 ως το 2012. Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδεύσεων, μερικές από τις οποίες είναι η εκμάθηση των μεθόδων Βobath, Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας, Vision Training, αξιολόγησης βρεφών.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για την Φυσικοθεραπεία και για παιδονευρολογικά θέματα, φροντίζοντας να είναι πάντα ενήμερη για κάθε νέα μέθοδο και έρευνα.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί σε Νοσοκομεία και Κέντρα Αποκατάστασης σε Αγγλία και Αυστραλία. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Φυσικοθεραπευτή και μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε Ελλάδα και Αυστραλία.

Συνεργάτες Παιδοκίνησης

Ευαγγελία Αργυρίου, Παιδοψυχίατρος

evaggelia-argyriou-παιδοψυχίατρος

Η Ευαγγελία Αργυρίου είναι Παιδοψυχίατρος. Αφού εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και στην Παιδονευρολογία, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Παρακολούθησε τα μονοετή σεμινάρια ευαισθητοποίησης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το τριετές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών. Εργάστηκε στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων (Πάρος) – Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και ως ελεγκτής ιατρός στον Ο.Α.Ε.Ε.

Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» και εργάζεται ως Παιδοψυχίατρος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΔ Κυκλάδων (Σίφνος) – Ε.Π.Α.Ψ.Υ

Αθανασά Αναστασία, Φυσικοθεραπεύτρια

-Αναστασια-Φυσικοθεραπεύτρια

Η Αναστασία Αθανασά είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Λαμίας. Απο την πρακτική της άσκηση ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της παιδιατρικής φυσικοθεραπείας. Έπειτα συνέχισε σε αυτό τον τομέα με πολυετή πλέον εμπειρία στο αντικείμενο. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους και η προσεγγεσισή της εστιάζει στην λειτουργική αποκατάσταση του παιδιού.
Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» απ όπου κατάγεται καθώς και σε ιδρύματα για παιδιά με νευρολογικές και άλλες διαταραχές.
Συνέχισε την εργασία της στην Αθήνα όπου τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο της Παιδοκίνησης.
Παρακολούθησε αρκετά συνέδρια σχετικά με την Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία καθώς και σεμινάρια σχετικά με την κατασκευή πάτων ιδιοδεκτικότητας σε παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση.
Παραμένει ενήμερη για οτιδήποτε αφορά στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία και συμμετέχει σε τρέχοντα σεμινάρια και επιμορφωτικούς κύκλους.

Χριστοδουλάκη Ευανθία, φυσικοθεραπεύτρια

-Χριστοδουλάκη Η Χριστοδουλάκη Ευανθία αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος Νευροεξελικτικής Αγωγής NDT Bobath. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, κυρίως με θέμα την Φυσικοθεραπεία Παιδιών και σεμινάρια πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Το 2017 συμμετείχε σε δύο συνέδρια έχοντας αναρτήμενες ανακοινώσεις. Η πρώτη αναρτήμενη ανακοίνωση ήταν στο InternationalHalliwick Conference στη Σλοβενία με θέμα “The effect of the hydrotherapy on the respiratory system of children with Cerebral Palsy” (“Η επίδραση της Υδροθεραπείας στο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση”) και η δεύτερη ήταν στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας με θέμα “Η επίδραση της φυσικοθεραπείας στα κινητικά των παιδιών με αυτισμό”στα Ιωάννινα. Εργάζεται στην Παιδοκίνηση από το 2013 ενώ ταυτόχρονα έχει έργαστει ως σύνοδος παράλληλης στήριξης σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Είναι μέλος του Παννελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

 

Χριστίνα Ελευθεριάδη – Φυσικοθεραπεύτρια

xristina-eleftheriadi-150x150

Η Χριστίνα Ελευθεριάδη, αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Το 2014 ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στη νευροεξελικτική αγωγή (μέθοδος Bobath), ενώ το 2015 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή στην Ιπποθεραπεία. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος εκπαιδεύτριας Θεραπευτικής Ιππασίας.
Εργάζεται στην Παιδοκίνηση από το 2013, ενώ ταυτόχρονα έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και σε κέντρο θεραπευτικής ιππασίας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο παιγνιοθεραπείας και πληθώρα συνεδρίων, κυρίως με θέμα την παιδιατρική Φυσικοθεραπεία, ενώ έχει δώσει ομιλίες με θέμα την Ιπποθεραπεία. Είναι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Χρυσάνθη-Μυρτώ Παναρίτη, Φυσικοθεραπεύτρια

 Η Παναρίτη Χρυσάνθη-Μυρτώ αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕ.Ι. Αθηνών. Πραγματοποίησε την κλινική της άσκηση στην Ισπανία, στο πρώτο κέντρο εκγύμνασης, που ιδρύθηκε στην Ισπανία, για ενήλικες και παιδιά με νευρολογικές παθήσεις. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων Χοροθεραπείας, από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, Μουσικοκινητικής και Ψυχοκινητικής Αγωγής, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς ακόμη και Μουσικοθεραπείας. Συμμετείχε σε μονοετή κύκλο σεμιναρίων ψυχολογίας, από το Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Λακανικής Σχολής ενώ ακόμη έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τον αυτισμό και το παιχνίδι, δίνοντας της μεγάλη εμπειρία σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού. Τέλος το 2016 παρουσίασε στο 26ο  συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών , την εργασία της με θέμα την επίδραση των προγραμμάτων ενδυνάμωσης στη λειτουργικότητα παιδιών και εφήβων με Εγκεφαλική Παράλυση.

Χρύσα Ούτσικα, Φυσικοθεραπεύτρια

Outsika

Η Χρύσα Ούτσικα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Νευροεξελικτική Αγωγή (NDT – Bobath). Το 2015 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στην Πρώιμη Αξιολόγηση και Παρέμβαση σε βρέφη και νεαρά παιδιά στο Bobath Centre του Λονδίνου. Έπειτα εκπαιδεύτηκε στην μέθοδο General Movements Assessment σε πρόωρα και τελειόμηνα βρέφη για την έγκαιρη πρόγνωση νευρολογικών διαταραχών.
Το 2017, έγινε δεκτή απο την Ιατρική σχολή Αθήνας για μεταπτυχιακές σπουδές.
Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους και έχει εστιάσει στην λειτουργική αποκατάσταση του παιδιού. Συμμετείχε σε συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας με ομιλία σε σχέση με την ενδυνάμωση και την κινητική μάθηση στην εγκεφαλική παράλυση.
Σημαντικό θεωρεί την εκπαίδευση και συμμετοχή του οικογενειακού περιβάλλοντος καθώς και το κίνητρο στο παιδί.
Συμμετείχε σε μονοετή επιμορφωτικό κύκλο όσον αφορά στις κοινωνικές δεξιοτητες και συναισθηματική αγωγή μέσω παιχνιδιού και παράλληλα σε σεμινάρια ψυχολογίας για παιδιά και εφήβους.
Επίσης έχει παρακολουθήσει πρακτικά σεμινάρια στην Εμβιομηχανική του Κάτω Άκρου με Εκμάθηση κατασκευής ορθωτικών, όπως επίσης και το εργαστηριακό σεμινάριο της μεθόδου Pilates της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, καθώς και πλήθος σεμιναρίων Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας.
Απο το 2011 εργάζεται ως παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια.

Βασιλική Δασκαλοπούλου, Εργοθεραπεύτρια

-Δασκαλοπούλου-εργοθεραπεύτρι

Η Βασιλική Δασκαλοπούλου είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, μεταξύ των οποίων η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration, S.I.) και η γραφή BRAILLE. Η κλινική άσκησή της στο Δρομοκαΐτειο, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών της παρείχαν πλούσια εμπειρία σε ψυχιατρικά και κινητικά περιστατικά.

 

 

Θεοδώρα Τσίπη, Εργοθεραπεύτρια

-Τσιπη Η Τσίπη Θεοδώρα εργάζεται στην Παιδοκίνηση από το 2015 ενώ παράλληλα εργάζεται και ως συνοδός παράλληλης στήριξης. Είναι απόφοιτος του University of art London και κατέχει Βρετανική Πιστοποίηση ncfe.Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Εργοθεραπείας στην Παιδοκίνηση.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και πληθώρα σεμιναρίων, μεταξύ των οποίον Διαταραχής ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας, ΔΑΦ, Μαθησιακές δυσκολίες και Εργοθεραπευτικής παρέμβασης μέσω της θεραπευτικής ιππασίας.

 

Ευαγγελία Ζιώγα, Εργοθεραπεύτρια

-Ζιωγα-εργοθεραπεύτρια

Η Ευαγγελία Ζιώγα αποφοίτησε από το ΤΕΙ Εργοθεραπείας το 2003. Παράλληλα με τις σπουδές της έκανε εθελοντική εργασία σε ημιαυτόνομη διαβίωση για άτομα που έχουν Νοητική Υστέρηση και Ψυχιατρικά Προβλήματα. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορα ιδιωτικά κέντρα.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, όπως της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης , Vision Therapy, Teaching Verbal Behavior και PECS.
Επίσης έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της Διαχείριση Συμπεριφοράς.

Σοφία Μποτέλλη, Εργοθεραπεύτρια

-Μποτελη-εργοθεραπεύτρια

Η Σοφία Μποτέλλη,  αποφοίτησε, το 2007, από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το 2012 αποφοίτησε, με διάκριση, από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση και στην εργοθεραπευτική παρέμβαση παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση, στα πλαίσια της Κλινικής της Άσκησης στο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, καθώς και στην αξιολόγηση και στην παρέμβαση της Ψυχιατρικής Εργοθεραπείας κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης στην Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ημέρας).

Έχει πιστοποίηση στη θεωρία και στην παρέμβαση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στην δυσγραφία, στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στην υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική υστέρηση, στην παιγνιοθεραπεία κ.α.

Η μέχρι τώρα εργασιακή της εμπειρία αφορά στην παράλληλη στήριξη ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στην εργοθεραπευτική παρέμβαση σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ενηλίκων με νοητική υστέρηση και στην εργοθεραπευτική παρέμβαση σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά διαφόρων διαγνωστικών κατηγοριών.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

Γεωργία Κοίλιαρη, Λογοθεραπεύτρια

-Κοιλιάρη-λογοθεραπεύτρια

Η Γεωργία Κοίλιαρη, Λογοθεραπεύτρια  LSVT® LOUD CC είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών από το 2003. Έκτοτε έχει εργασθεί ως Λογοθεραπεύτρια σε Ειδικά Σχολεία και ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, ενώ παράλληλα ιδιωτεύει, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας.

Έχει αναλάβει την εποπτεία φοιτητών Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) κατά την 6μηνη πρακτική τους άσκηση και έχει συνεργαστεί με τους Δήμους Αλίμου και Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης, ανιχνεύοντας διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Φωνής, Ροής, Επικοινωνίας και Κατάποσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, πρακτικά σεμινάρια για εκπαίδευση σε LSVT® LOUD, P.E.C.S., TEACCH, Verbal Behavior, Social Stories and Comic Strip Conversation, Κλινική Επίβλεψη και Οργάνωση Κλινικών Πλαισίων, κατέχει το Cambridge Proficiency in English και το ict Intermediate B. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» (μονοετές) και «Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική ηλικία» (3μηνης διάρκειας)

Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια με ανακοινώσεις, αλλά και σε Επιστημονικές ιστοσελίδες και περιοδικά ως συνεργάτης, με σχετικά άρθρα.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.), μέλος του International Association of Logopedics and Phoniatrics (I.A.L.P), Επιστημονικός Συνεργάτης στις ιστοσελίδες www.babyspace.gr, www.iatronet.gr και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. από το 2009 έως και σήμερα.

Ευγενία – Αναστασία Νιάρχου, Λογοθεραπεύτρια

-Νιαρχου-1 Η Ευγενία-Αναστασία Νιάρχου είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών. Στην διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε το 19ο Πανελλήνιο Ιατρικό Σεμινάριο Ωτολογίας – Ακοολογίας – Νευροωτολογίας: Νεότερα στη Νευροωτολογία. Πραγματοποίησε την κλινική της άσκηση στο 1ο Ειδικό σχολείο Πατρών, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ολοκλήρωσε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο τμήμα Λογοθεραπείας της Παιδοκίνησης, τον Μάρτιο του 2016. Έχει συνεργαστεί με τους Δήμους Αλίμου και Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης, ανιχνεύοντας διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Φωνής, Ροής, Επικοινωνίας και Κατάποσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ειρήνη Γούλα – Λογοθεραπεύτρια

-Γουλα-Λογοθεραπεύτρια

Η Ειρήνη – Αγγελική Γούλα είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος  Λογοθεραπείας  του ΑΤΕΙ Πατρών. Έκτοτε έχει εργασθεί ως Λογοθεραπεύτρια και ως Επόπτρια Λογοθεραπευτών σε κέντρα ειδικών θεραπειών, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, πρακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ορισμένα εκ των οποίων : A Three – Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy, PECS, TEACCH, Αξιολόγηση και Παρέμβαση στον Τραυλισμό σχολικής ηλικίας με το πρόγραμμα Michael Palin, Intensive Interaction – Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης και Αυτισμός, Άγγιξε και πες™ – Touch&Say™
Έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις και poster  στο 13ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών και στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή.

Αριάδνη Γιαννοπούλου, Ειδική Παιδαγωγός

-Γιαννοπουλου Η Αριάδνη Γιαννοπούλου αποφοίτησε το 2010 απο το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με κατεύθυνση Ψυχολογίας. Από τον Οκτώβρη του 2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων εξειδικευμένης επιμόρφωσης στην ειδική αγωγή από το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας με τίτλο “Εξειδίκευση στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών και εφήβων” (συμπτωματολογία-αξιολόγηση-παρέμβαση).Κατά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα (κέντρο αποκατάστασης σπαστικών παιδιών) και εκπαιδεύτηκεσεμεθόδουςεφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράςγια τη μελλοντική αντιμετώπιση της αυτιστικής διαταραχής. Το Μάιο του 2014 συμμετείχε ως εισηγήτρια σεσεμινάριο ειδικής αγωγής του ΕΚΠΑ με θέμα τη διαφορική διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών, ΔΑΔ, άνοιας και οριακήςδιανοητικήςλειτουργίας.Διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλεξίας, δυσορθογραφίας, ελαφριάς μορφής νοητική υστέρηση και προβλήματα βραχύχρονης μνήμης. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων,ενδεικτικά: “Το ψυχόδραμα και η βιωματική μάθηση” και “Προώθηση προγραμμάτωνφυσικήςδραστηριότητας σε ειδικά σχολεία μεστόχο την κοινωνική ένταξη μαθητών με κινητικές – πολλαπλές αναπηρίες”.

Κατερίνα Κοροβήλου, ψυχολόγος

-Κοροβήλου-Ψυχολόγος Η Κατερίνα Κοροβήλου είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το 2009 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Master of Science in Psychology», Universität Bern στην Ελβετία με ειδίκευση πάνω στην Κλινική και Εξελικτική Ψυχολογία . Το 2011 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με αντικείμενο την Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων  “Master of Science in Psychology: Child and Adolescent Psychology”, στο πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Εργάστηκε πάνω στη θεραπεία παιδιών στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο της Βέρνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται τόσο ιδιωτικά όσο και σε συνεργασία με ψυχοκοινωνικές δομές πάνω στη θεραπεία παιδιών και εφήβων καθώς και στη συμβουλευτική γονέων.

Ανισα Ντουρα, κλινική ψυχολόγος

-Ντούρα-1 Η Ανισα Ντουρα, κλινική ψυχολόγος, έκανε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ψυχολογίας.Ύστερα συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ψυχολογίας, ολοκληρώνοντας το τριετές “Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία”.Στα πλαίσια των σπουδών της εργάστηκε για δυο χρόνια στη Β’ Διασυνδετικη κλινική του Παιδοψυχιατρικου Νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία” και ένα χρόνο στο “Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής”.Η πτυχιακή της εργασία με θέμα “Η έννοια της τρέλας στην πρώτη παιδική ηλικία” ανακοινώθηκε σε συνέδριο.  Σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο, είναι εξωτερικός συνεργάτης της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας καλύπτοντας την θέση του ψυχολόγου στα νησιά Σέριφος και Σίφνος.

Ειναι μέλος του ΕπιστημονικούΨυχαναλυτικουΣυλλόγου “Freud-Lacan” με ενεργή συμμετοχή στην κλινική του κατάρτιση.