Επιστημονικά υπεύθυνη Ευστρατία Καλαμβόκη

Στρατη-Καλαμβοκη-Παιδοκίνηση Η Ευστρατία Καλαμβόκη αποφοίτησε το 2000 από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ της Αυστραλίας με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Νευρολογική Φυσικοθεραπεία το 2003.

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών από το 2006 ως το 2012. Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδεύσεων, μερικές από τις οποίες είναι η εκμάθηση των μεθόδων Βobath, Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας, Vision Training, αξιολόγησης βρεφών.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για την Φυσικοθεραπεία και για παιδονευρολογικά θέματα, φροντίζοντας να είναι πάντα ενήμερη για κάθε νέα μέθοδο και έρευνα.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί σε Νοσοκομεία και Κέντρα Αποκατάστασης σε Αγγλία και Αυστραλία. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Φυσικοθεραπευτή και μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε Ελλάδα και Αυστραλία.

Συνεργάτες Παιδοκίνησης

Ευαγγελία Αργυρίου, Παιδοψυχίατρος

evaggelia-argyriou-παιδοψυχίατρος

Η Ευαγγελία Αργυρίου είναι Παιδοψυχίατρος. Αφού εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και στην Παιδονευρολογία, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Παρακολούθησε τα μονοετή σεμινάρια ευαισθητοποίησης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το τριετές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών. Εργάστηκε στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων (Πάρος) – Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και ως ελεγκτής ιατρός στον Ο.Α.Ε.Ε.

Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» και εργάζεται ως Παιδοψυχίατρος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΔ Κυκλάδων (Σίφνος) – Ε.Π.Α.Ψ.Υ

Αθανασά Αναστασία, Φυσικοθεραπεύτρια

Αθανασα-Αναστασια-Φυσικοθεραπεύτρια

Η Αναστασία Αθανασά είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Λαμίας. Απο την πρακτική της άσκηση ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της παιδιατρικής φυσικοθεραπείας. Έπειτα συνέχισε σε αυτό τον τομέα με πολυετή πλέον εμπειρία στο αντικείμενο. Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους και η προσεγγεσισή της εστιάζει στην λειτουργική αποκατάσταση του παιδιού.
Προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» απ όπου κατάγεται καθώς και σε ιδρύματα για παιδιά με νευρολογικές και άλλες διαταραχές.
Συνέχισε την εργασία της στην Αθήνα όπου τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο της Παιδοκίνησης.
Παρακολούθησε αρκετά συνέδρια σχετικά με την Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία καθώς και σεμινάρια σχετικά με την κατασκευή πάτων ιδιοδεκτικότητας σε παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση.
Παραμένει ενήμερη για οτιδήποτε αφορά στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία και συμμετέχει σε τρέχοντα σεμινάρια και επιμορφωτικούς κύκλους.

Φραγκάκης Βασίλης, Φυσικοθεραπευτής

Φραγ Ο Φραγκάκης Βασίλης αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών με βαθμό ‘Άριστα’, εκφωνόντας τον όρκο στην τελετή Ορκομωσίας των απόφοιτων του τμήματος Φυσικοθεραπείας, ώς ο φοιτητής με την υψηλότερη επίδοση στο έτος του.

Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στην ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας Ανάπηρων Παίδων) Αθηνών, όπου εκπαιδεύτηκε στην προσφορά υπηρεσιών και αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία για την επιτυχή άσκηση του επαγγέματος του παιδιατρικού φυσικοθεραπευτή.

 

Χριστοδουλάκη Ευανθία, φυσικοθεραπεύτρια

Ευανθία-Χριστοδουλάκη Η Χριστοδουλάκη Ευανθία αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος Νευροεξελικτικής Αγωγής NDT Bobath. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, κυρίως με θέμα την Φυσικοθεραπεία Παιδιών και σεμινάρια πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Το 2017 συμμετείχε σε δύο συνέδρια έχοντας αναρτήμενες ανακοινώσεις. Η πρώτη αναρτήμενη ανακοίνωση ήταν στο InternationalHalliwick Conference στη Σλοβενία με θέμα “The effect of the hydrotherapy on the respiratory system of children with Cerebral Palsy” (“Η επίδραση της Υδροθεραπείας στο αναπνευστικό σύστημα των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση”) και η δεύτερη ήταν στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας με θέμα “Η επίδραση της φυσικοθεραπείας στα κινητικά των παιδιών με αυτισμό”στα Ιωάννινα. Εργάζεται στην Παιδοκίνηση από το 2013 ενώ ταυτόχρονα έχει έργαστει ως σύνοδος παράλληλης στήριξης σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Είναι μέλος του Παννελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Χριστίνα Ελευθεριάδη – Φυσικοθεραπεύτρια

xristina-eleftheriadi-150x150

Η Χριστίνα Ελευθεριάδη, αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Το 2014 ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στη νευροεξελικτική αγωγή (μέθοδος Bobath), ενώ το 2015 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή στην Ιπποθεραπεία. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος εκπαιδεύτριας Θεραπευτικής Ιππασίας.
Εργάζεται στην Παιδοκίνηση από το 2013, ενώ ταυτόχρονα έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και σε κέντρο θεραπευτικής ιππασίας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο παιγνιοθεραπείας και πληθώρα συνεδρίων, κυρίως με θέμα την παιδιατρική Φυσικοθεραπεία, ενώ έχει δώσει ομιλίες με θέμα την Ιπποθεραπεία. Είναι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Χρύσα Ούτσικα, Φυσικοθεραπεύτρια

Outsika

Η Χρύσα Ούτσικα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Νευροεξελικτική Αγωγή (NDT – Bobath). Το 2015 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στην Πρώιμη Αξιολόγηση και Παρέμβαση σε βρέφη και νεαρά παιδιά στο Bobath Centre του Λονδίνου. Έπειτα εκπαιδεύτηκε στην μέθοδο General Movements Assessment σε πρόωρα και τελειόμηνα βρέφη για την έγκαιρη πρόγνωση νευρολογικών διαταραχών.
Το 2017, έγινε δεκτή απο την Ιατρική σχολή Αθήνας για μεταπτυχιακές σπουδές.
Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους και έχει εστιάσει στην λειτουργική αποκατάσταση του παιδιού. Συμμετείχε σε συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας με ομιλία σε σχέση με την ενδυνάμωση και την κινητική μάθηση στην εγκεφαλική παράλυση.
Σημαντικό θεωρεί την εκπαίδευση και συμμετοχή του οικογενειακού περιβάλλοντος καθώς και το κίνητρο στο παιδί.
Συμμετείχε σε μονοετή επιμορφωτικό κύκλο όσον αφορά στις κοινωνικές δεξιοτητες και συναισθηματική αγωγή μέσω παιχνιδιού και παράλληλα σε σεμινάρια ψυχολογίας για παιδιά και εφήβους.
Επίσης έχει παρακολουθήσει πρακτικά σεμινάρια στην Εμβιομηχανική του Κάτω Άκρου με Εκμάθηση κατασκευής ορθωτικών, όπως επίσης και το εργαστηριακό σεμινάριο της μεθόδου Pilates της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, καθώς και πλήθος σεμιναρίων Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας.
Απο το 2011 εργάζεται ως παιδιατρική φυσικοθεραπεύτρια.

Νίκος Φαράντος , Φυσικοθεραπευτής

nikos-παιδοκίνηση Ο Νίκος Φαράντος nikos-παιδοκίνηση είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτήςκαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών , αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Πραγματοποίησε κλινική άσκηση στο ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και ασχολήθηκε με την αποκατάστασηπαθήσεων του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος. Συνέχισε την πρακτική του άσκηση στο χώρο της Παιδοκίνησης και εκ τούτου ασχολείται με την παιδιατρική φυσικοθεραπεία. Έχει παρακολουθήσειπληθώρα σεμιναρίων παρέμβασης και λειτουργικής αποκατάστασης παιδιών με εγκεφαλική παράλυση καθώς και αξιολόγησης και αποκατάστασης παιδιών με μυϊκή δυστροφία τύπου Duchenne.

Ευαγγελία Τσιφλικά, Εργοθεραπεύτρια

Ευαγγελία-Τσιφλικά Η Ευαγγελία Τσιφλικά είναι εργοθεραπεύτρια και φοίτησε στο τμήμα εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Πραγματοποίησε την κλινική της άσκηση στο 4ο ΨτΕ Δαφνίου, στο οικοτροφείο Δάμων και Φιντίας και στο δημοτικό σχολείο τυφλών Καλλιθέας. Παράλληλα με τις σπουδές ασχολήθηκε με την δημιουργική απασχόληση παιδιών με δεπ-υ και παρακολουθούσε για ένα χρόνο συνεδρίες εργοθεραπείας.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην Παιδοκίνηση και στα ΚΑΠΗ Καλλιθέας. Τελειώνοντας με την πρακτική έκανε παράλληλη στήριξη και κατ’ οίκον θεραπείες σε παιδιά και ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες, τετραπληγία και αυτισμό. Έχει παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πάνω στην παιδοψυχιατρική του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και πλήθος πολλών άλλων σεμιναρίων όπως παιγνιοθεραπεία, νευροψυχολογία και αισθητηριακή ολοκλήρωση.

Σαριδάκη Μαρία , Εργοθεραπεύτρια

Saridaki-Maria Η Σαριδάκη Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του 5ου Εκπαιδευτικού Συστήματος καθώς και απόφοιτη του τμήματος «Προσχολικής Αγωγής Δημιουργίας και Έκφρασης». Πραγματοποΐσε τη πρακτική της άσκηση σε παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης. Ολοκλήρωσε τη κλινική της άσκηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο του Δαφνίου συνεχίζοντας τη πρακτική της άσκηση στη Παιδοκίνηση. Παράλληλα με τις σπουδές της έκανε εθελοντική εργασία σε Ίδρυμα με κορίτσια με σύνδρομο DOWN και νοητική υστέρηση. Εχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια Εργοθεραπείας όπως: Εργοθεραπευτική Αξιολόγηση σε παιδιά, Μουσικοθεραπεία και Αυτισμός, Μαθησιακές Δυσκολίες και Ελλειμματική Προσοχή. Καθώς και πληθώρα παιδαγωγικών σεμιναρίων όπως: Παιδικό Ιχνογράφημα, Τεχνικές Αφήγησης Παραμυθιού. Έχει εργαστεί ως Παιδαγωγός ενω συνεχίζει να εργάζεται ως Συνοδός Παράλληλης Στήριξης.

Δημήτρης Κομιώτης, Εργοθεραπευτής

Δημήτρης Ο Δημήτρης Κομιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων πάνω στην παιδιατρική Εργοθεραπεία, κάποια από τα οποία είναι η Αξιολόγηση και η Αντιμετώπιση της Δυσγραφίας στην παιδική ηλικία του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών και οι Τεχνικές Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠΥ. Μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει πρακτικό σεμινάριο του Εκπαιδευτικού Μοντέλου της PYRAMID που στηριζεται στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (ABA). Έχει ολοκληρώσει την κλινική του άσκηση στο τμήμα Εργοθεραπείας στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και στο Νοσοκομείο Ημέρας του Αιγινητείου καθώς και την πρακτική του άσκηση στο χώρο της Παιδοκίνησης.

Θεοδώρα Τσίπη, Εργοθεραπεύτρια

Δώρα-Τσιπη Η Τσίπη Θεοδώρα είναι απόφοιτος στο τμήμα Εργοθεραπείας στο 5 επίπεδο του εκπαιδευτικού συστήματος και κατέχει διεθνείς Βρετανική Πιστοποίηση NCFE.Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Εργοθεραπείας στην Παιδοκίνηση.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και πληθώρα σεμιναρίων, μεταξύ των οποίον Διαταραχής ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας, ΔΑΦ, Μαθησιακές δυσκολίες και Εργοθεραπευτικής παρέμβασης μέσω της θεραπευτικής ιππασίας.
Παράλληλα εργάζεται και ως συνοδός παράλληλης στήριξης.

 

Ευαγγελία Ζιώγα, Εργοθεραπεύτρια

Ευαγγελια-Ζιωγα-εργοθεραπεύτρια

Η Ευαγγελία Ζιώγα αποφοίτησε από το ΤΕΙ Εργοθεραπείας το 2003. Παράλληλα με τις σπουδές της έκανε εθελοντική εργασία σε ημιαυτόνομη διαβίωση για άτομα που έχουν Νοητική Υστέρηση και Ψυχιατρικά Προβλήματα. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορα ιδιωτικά κέντρα.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, όπως της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης , Vision Therapy, Teaching Verbal Behavior και PECS.
Επίσης έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της Διαχείριση Συμπεριφοράς.

Γεωργία Κοίλιαρη, Λογοθεραπεύτρια

Γεωργία-Κοιλιάρη-λογοθεραπεύτρια

Η Γεωργία Κοίλιαρη, Λογοθεραπεύτρια  LSVT® LOUD CC είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών από το 2003. Έκτοτε έχει εργασθεί ως Λογοθεραπεύτρια σε Ειδικά Σχολεία και ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, ενώ παράλληλα ιδιωτεύει, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας.

Έχει αναλάβει την εποπτεία φοιτητών Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) κατά την 6μηνη πρακτική τους άσκηση και έχει συνεργαστεί με τους Δήμους Αλίμου και Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης, ανιχνεύοντας διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Φωνής, Ροής, Επικοινωνίας και Κατάποσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, πρακτικά σεμινάρια για εκπαίδευση σε LSVT® LOUD, P.E.C.S., TEACCH, Verbal Behavior, Social Stories and Comic Strip Conversation, Κλινική Επίβλεψη και Οργάνωση Κλινικών Πλαισίων, κατέχει το Cambridge Proficiency in English και το ict Intermediate B. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» (μονοετές) και «Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική ηλικία» (3μηνης διάρκειας)

Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια με ανακοινώσεις, αλλά και σε Επιστημονικές ιστοσελίδες και περιοδικά ως συνεργάτης, με σχετικά άρθρα.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.), μέλος του International Association of Logopedics and Phoniatrics (I.A.L.P), Επιστημονικός Συνεργάτης στις ιστοσελίδες www.babyspace.gr, www.iatronet.gr και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. από το 2009 έως και σήμερα.

Ευγενία – Αναστασία Νιάρχου, Λογοθεραπεύτρια

Ευγενια-Νιαρχου-1 Η Ευγενία-Αναστασία Νιάρχου είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών. Στην διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε το 19ο Πανελλήνιο Ιατρικό Σεμινάριο Ωτολογίας – Ακοολογίας – Νευροωτολογίας: Νεότερα στη Νευροωτολογία. Πραγματοποίησε την κλινική της άσκηση στο 1ο Ειδικό σχολείο Πατρών, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ολοκλήρωσε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο τμήμα Λογοθεραπείας της Παιδοκίνησης, τον Μάρτιο του 2016. Έχει συνεργαστεί με τους Δήμους Αλίμου και Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης, ανιχνεύοντας διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Φωνής, Ροής, Επικοινωνίας και Κατάποσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ειρήνη Γούλα – Λογοθεραπεύτρια

Ειρηνη-Γουλα-Λογοθεραπεύτρια

Η Ειρήνη – Αγγελική Γούλα είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος  Λογοθεραπείας  του ΑΤΕΙ Πατρών. Έκτοτε έχει εργασθεί ως Λογοθεραπεύτρια και ως Επόπτρια Λογοθεραπευτών σε κέντρα ειδικών θεραπειών, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, πρακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ορισμένα εκ των οποίων : A Three – Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy, PECS, TEACCH, Αξιολόγηση και Παρέμβαση στον Τραυλισμό σχολικής ηλικίας με το πρόγραμμα Michael Palin, Intensive Interaction – Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης και Αυτισμός, Άγγιξε και πες™ – Touch&Say™
Έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις και poster  στο 13ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών και στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή.

Κατερίνα Κοροβήλου, ψυχολόγος

Κατερίνα-Κοροβήλου-Ψυχολόγος Η Κατερίνα Κοροβήλου είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το 2009 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Master of Science in Psychology», Universität Bern στην Ελβετία με ειδίκευση πάνω στην Κλινική και Εξελικτική Ψυχολογία . Το 2011 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με αντικείμενο την Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων  “Master of Science in Psychology: Child and Adolescent Psychology”, στο πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Εργάστηκε πάνω στη θεραπεία παιδιών στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο της Βέρνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται τόσο ιδιωτικά όσο και σε συνεργασία με ψυχοκοινωνικές δομές πάνω στη θεραπεία παιδιών και εφήβων καθώς και στη συμβουλευτική γονέων.

Ανισα Ντουρα, κλινική ψυχολόγος

Ανίσα-Ντούρα-1 Η Ανισα Ντουρα, κλινική ψυχολόγος, έκανε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ψυχολογίας.Ύστερα συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ψυχολογίας, ολοκληρώνοντας το τριετές “Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία”.Στα πλαίσια των σπουδών της εργάστηκε για δυο χρόνια στη Β’ Διασυνδετικη κλινική του Παιδοψυχιατρικου Νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία” και ένα χρόνο στο “Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής”.Η πτυχιακή της εργασία με θέμα “Η έννοια της τρέλας στην πρώτη παιδική ηλικία” ανακοινώθηκε σε συνέδριο.  Σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο, είναι εξωτερικός συνεργάτης της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας καλύπτοντας την θέση του ψυχολόγου στα νησιά Σέριφος και Σίφνος.

Ειναι μέλος του ΕπιστημονικούΨυχαναλυτικουΣυλλόγου “Freud-Lacan” με ενεργή συμμετοχή στην κλινική του κατάρτιση.

 

Μπαλωμένου Ειρήνη, Ψυχολόγος

Ειρήνη Η Μπαλωμένου Ειρήνη αποφοίτησε το 2015 από το τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στη ψυχολογία, του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2015-2016 παρακολούθησε με επιτυχία  το ετήσιο σεμινάριο, της Ιατρικής σχολής Αθηνών, με θέμα «Κλινική Ψυχοπαθολογία». Περάτωσε με Άριστα την ετήσια εξειδίκευση «Ειδικής Αγωγής» του πανεπιστημίου Αιγαίου τον Μάρτιο του 2017.

Τώρα ολοκληρώνει τις σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου  Guglielmo Marconi της Ιταλίας. Πραγματοποίησε τη πρακτική της άσκηση στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία» και  έχει εργασθεί ως ειδική παιδαγωγός σε κέντρο αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών.
Συμμετείχε στο 4ο πανελλήνιο συνέδριο Γνωστικής ψυχολογίας με αναρτημένη ανακοίνωση και στο 5ο πανελλήνιο συνέδριο αναπτυξιακής ψυχολογίας ως εισηγήτρια με θέμα τις οπτικοχωρικές δοκιμασίες του ψυχομετρικού εργαλείου BASIII. Συντέλεσε  μέλος της ερευνητικής ομάδας, στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών,  για τη στάθμιση του συγκεκριμένου εργαλείου.