Επιστημονικά υπεύθυνη Ευστρατία Καλαμβόκη

-Καλαμβοκη-Παιδοκίνηση Η Ευστρατία Καλαμβόκη αποφοίτησε το 2000 από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ της Αυστραλίας με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Νευρολογική Φυσικοθεραπεία το 2003.

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών από το 2006 ως το 2012. Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδεύσεων, μερικές από τις οποίες είναι η εκμάθηση των μεθόδων Βobath, Λειτουργικής Φυσικοθεραπείας, Vision Training, αξιολόγησης βρεφών.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για την Φυσικοθεραπεία και για παιδονευρολογικά θέματα, φροντίζοντας να είναι πάντα ενήμερη για κάθε νέα μέθοδο και έρευνα.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί σε Νοσοκομεία και Κέντρα Αποκατάστασης σε Αγγλία και Αυστραλία. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Φυσικοθεραπευτή και μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε Ελλάδα και Αυστραλία.

Συνεργάτες Παιδοκίνησης

Ευαγγελία Αργυρίου, Παιδοψυχίατρος

evaggelia-argyriou-παιδοψυχίατρος

Η Ευαγγελία Αργυρίου είναι Παιδοψυχίατρος. Αφού εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική Ενηλίκων και στην Παιδονευρολογία, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Παρακολούθησε τα μονοετή σεμινάρια ευαισθητοποίησης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και το τριετές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών. Εργάστηκε στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων (Πάρος) – Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και ως ελεγκτής ιατρός στον Ο.Α.Ε.Ε.

Σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία» και εργάζεται ως Παιδοψυχίατρος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΔ Κυκλάδων (Σίφνος) – Ε.Π.Α.Ψ.Υ

Αθανασά Αναστασία, Φυσικοθεραπεύτρια

-Αναστασια-Φυσικοθεραπεύτρια

Η Αναστασία Αθανασά είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη  του Τμήματος Φυσικοθεραπείας  του ΑΤΕΙ Λαμίας. Ολοκλήρωσε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο τμήμα Φυσικοθεραπείας της Παιδοκίνησης τον Οκτώβριο του 2015. Μετά το πέρας της πρακτικής της παρέμεινε  και εργάζεται ως μέλος της ομάδας Φυσικοθεραπείας.  Στη  διάρκεια των σπουδών της, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».  Παρακολούθησε αρκετά συνέδρια  σχετικά  με την Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία  καθώς και σεμινάρια  σχετικά με την κατασκευή πάτων ιδιοδεκτικότητας σε παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση.

Χριστοδουλάκη Ευανθία, φυσικοθεραπεύτρια

-Χριστοδουλάκη Η Χριστοδουλάκη Ευανθία αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος Νευροεξελικτικής Αγωγής NDT Bobath. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, κυρίως με θέμα την Φυσικοθεραπεία Παιδιών και σεμινάρια πάνω στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Εργάζεται στην Παιδοκίνηση από το 2013 ενώ ταυτόχρονα έχει έργαστει ως σύνοδος παράλληλης στήριξης σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Είναι μέλος του Παννελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

 

Χριστίνα Ελευθεριάδη – Φυσικοθεραπεύτρια

xristina-eleftheriadi-150x150

Η Χριστίνα Ελευθεριάδη, αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Το 2014 ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στη νευροεξελικτική αγωγή (μέθοδος Bobath), ενώ το 2015 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή στην Ιπποθεραπεία. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος εκπαιδεύτριας Θεραπευτικής Ιππασίας.
Εργάζεται στην Παιδοκίνηση από το 2013, ενώ ταυτόχρονα έχει εργαστεί ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και σε κέντρο θεραπευτικής ιππασίας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο παιγνιοθεραπείας και πληθώρα συνεδρίων, κυρίως με θέμα την παιδιατρική Φυσικοθεραπεία, ενώ έχει δώσει ομιλίες με θέμα την Ιπποθεραπεία. Είναι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Χρύσα Ούτσικα, Φυσικοθεραπεύτρια

-Ουτσικα2

Η Χρύσα Ούτσικα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Νευροεξελικτική Αγωγή (NDT – Bobath). Το 2015 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της στην Πρώιμη Αξιολόγηση και Παρέμβαση σε βρέφη και νεαρά παιδιά στο Bobath Centre του Λονδίνου. Από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο θεραπευτικό παιχνίδι με τίτλο “Ψυχοεκπαιδευτική Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Συναισθηματικής Αγωγής μέσω Παιχνιδιού”. Επίσης έχει παρακολουθήσει πρακτικά σεμινάρια στην Εμβιομηχανική του Κάτω Άκρου με Εκμάθηση κατασκευής ορθωτικών, όπως επίσης και το εργαστηριακό σεμινάριο της μεθόδου Pilates της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, καθώς και πλήθος σεμιναρίων Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας.

Εργάζεται στη Παιδοκίνηση από το 2011.

Βασιλική Δασκαλοπούλου, Εργοθεραπεύτρια

-Δασκαλοπούλου-εργοθεραπεύτρι

Η Βασιλική Δασκαλοπούλου είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, μεταξύ των οποίων η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration, S.I.) και η γραφή BRAILLE. Η κλινική άσκησή της στο Δρομοκαΐτειο, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων και στην Εταιρία Προστασίας Σπαστικών της παρείχαν πλούσια εμπειρία σε ψυχιατρικά και κινητικά περιστατικά.

 

 

Ευαγγελία Ζιώγα, Εργοθεραπεύτρια

-Ζιωγα-εργοθεραπεύτρια

Η Ευαγγελία Ζιώγα αποφοίτησε από το ΤΕΙ Εργοθεραπείας το 2003. Παράλληλα με τις σπουδές της έκανε εθελοντική εργασία σε ημιαυτόνομη διαβίωση για άτομα που έχουν Νοητική Υστέρηση και Ψυχιατρικά Προβλήματα. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορα ιδιωτικά κέντρα.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, όπως της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης , Vision Therapy, Teaching Verbal Behavior και PECS.
Επίσης έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της Διαχείριση Συμπεριφοράς.

Σοφία Μποτέλλη, Εργοθεραπεύτρια

-Μποτελη-εργοθεραπεύτρια

Η Σοφία Μποτέλλη,  αποφοίτησε, το 2007, από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το 2012 αποφοίτησε, με διάκριση, από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση και στην εργοθεραπευτική παρέμβαση παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση, στα πλαίσια της Κλινικής της Άσκησης στο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, καθώς και στην αξιολόγηση και στην παρέμβαση της Ψυχιατρικής Εργοθεραπείας κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης στην Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Ημέρας).

Έχει πιστοποίηση στη θεωρία και στην παρέμβαση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στην δυσγραφία, στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στην υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική υστέρηση, στην παιγνιοθεραπεία κ.α.

Η μέχρι τώρα εργασιακή της εμπειρία αφορά στην παράλληλη στήριξη ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στην εργοθεραπευτική παρέμβαση σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ενηλίκων με νοητική υστέρηση και στην εργοθεραπευτική παρέμβαση σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά διαφόρων διαγνωστικών κατηγοριών.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

Γεωργία Κοίλιαρη, Λογοθεραπεύτρια

-Κοιλιάρη-λογοθεραπεύτρια

Η Γεωργία Κοίλιαρη, Λογοθεραπεύτρια  LSVT® LOUD CC είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών από το 2003. Έκτοτε έχει εργασθεί ως Λογοθεραπεύτρια σε Ειδικά Σχολεία και ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών, ενώ παράλληλα ιδιωτεύει, παρέχοντας υπηρεσίες Λογοθεραπείας.

Έχει αναλάβει την εποπτεία φοιτητών Λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) κατά την 6μηνη πρακτική τους άσκηση και έχει συνεργαστεί με τους Δήμους Αλίμου και Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης, ανιχνεύοντας διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Φωνής, Ροής, Επικοινωνίας και Κατάποσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, πρακτικά σεμινάρια για εκπαίδευση σε LSVT® LOUD, P.E.C.S., TEACCH, Verbal Behavior, Social Stories and Comic Strip Conversation, Κλινική Επίβλεψη και Οργάνωση Κλινικών Πλαισίων, κατέχει το Cambridge Proficiency in English και το ict Intermediate B. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» (μονοετές) και «Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική ηλικία» (3μηνης διάρκειας)

Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια με ανακοινώσεις, αλλά και σε Επιστημονικές ιστοσελίδες και περιοδικά ως συνεργάτης, με σχετικά άρθρα.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.), μέλος του International Association of Logopedics and Phoniatrics (I.A.L.P), Επιστημονικός Συνεργάτης στις ιστοσελίδες www.babyspace.gr, www.iatronet.gr και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. από το 2009 έως και σήμερα.

Ευγενία – Αναστασία Νιάρχου, Λογοθεραπεύτρια

-Νιαρχου-1 Η Ευγενία-Αναστασία Νιάρχου είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών. Στην διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε το 19ο Πανελλήνιο Ιατρικό Σεμινάριο Ωτολογίας – Ακοολογίας – Νευροωτολογίας: Νεότερα στη Νευροωτολογία. Πραγματοποίησε την κλινική της άσκηση στο 1ο Ειδικό σχολείο Πατρών, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Ολοκλήρωσε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο τμήμα Λογοθεραπείας της Παιδοκίνησης, τον Μάρτιο του 2016. Έχει συνεργαστεί με τους Δήμους Αλίμου και Αγίου Δημητρίου στα πλαίσια προγράμματος πρόληψης, ανιχνεύοντας διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, Φωνής, Ροής, Επικοινωνίας και Κατάποσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ειρήνη Γούλα – Λογοθεραπεύτρια

-Γουλα-Λογοθεραπεύτρια

Η Ειρήνη – Αγγελική Γούλα είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος  Λογοθεραπείας  του ΑΤΕΙ Πατρών. Έκτοτε έχει εργασθεί ως Λογοθεραπεύτρια και ως Επόπτρια Λογοθεραπευτών σε κέντρα ειδικών θεραπειών, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων, πρακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ορισμένα εκ των οποίων : A Three – Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy, PECS, TEACCH, Αξιολόγηση και Παρέμβαση στον Τραυλισμό σχολικής ηλικίας με το πρόγραμμα Michael Palin, Intensive Interaction – Πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης και Αυτισμός, Άγγιξε και πες™ – Touch&Say™
Έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις και poster  στο 13ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών και στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή.

Ελίνα Θεοδώρου – Λογοθεραπεύτρια

-Θεοδώρου-λογοθεραπεύτρια Η Ελίνα Θεοδώρου, Λογοθεραπεύτρια, αποφοίτησε το 2009. Από τότε έχει εργαστεί στη Νευρολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και έχει συνεργαστεί με διάφορα ιδιωτικά κέντρα και νηπιαγωγεία. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε φορείς όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη Διάγνωση και Αντιμετώπιση Διαταραχών Φώνησης όπως και με  Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 συνεργάζεται με τον χώρο Παιδοκίνηση.

 

Κατερίνα Κοροβήλου, ψυχολόγος

-Κοροβήλου-Ψυχολόγος Η Κατερίνα Κοροβήλου είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το 2009 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Master of Science in Psychology», Universität Bern στην Ελβετία με ειδίκευση πάνω στην Κλινική και Εξελικτική Ψυχολογία . Το 2011 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με αντικείμενο την Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων  “Master of Science in Psychology: Child and Adolescent Psychology”, στο πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Εργάστηκε πάνω στη θεραπεία παιδιών στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο της Βέρνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται τόσο ιδιωτικά όσο και σε συνεργασία με ψυχοκοινωνικές δομές πάνω στη θεραπεία παιδιών και εφήβων καθώς και στη συμβουλευτική γονέων.

Ανισα Ντουρα, κλινική ψυχολόγος

-Ντούρα-1 Η Ανισα Ντουρα, κλινική ψυχολόγος, έκανε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ψυχολογίας.Ύστερα συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ψυχολογίας, ολοκληρώνοντας το τριετές “Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία”.Στα πλαίσια των σπουδών της εργάστηκε για δυο χρόνια στη Β’ Διασυνδετικη κλινική του Παιδοψυχιατρικου Νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία” και ένα χρόνο στο “Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής”.Η πτυχιακή της εργασία με θέμα “Η έννοια της τρέλας στην πρώτη παιδική ηλικία” ανακοινώθηκε σε συνέδριο.  Σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο, είναι εξωτερικός συνεργάτης της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας καλύπτοντας την θέση του ψυχολόγου στα νησιά Σέριφος και Σίφνος.

Ειναι μέλος του ΕπιστημονικούΨυχαναλυτικουΣυλλόγου “Freud-Lacan” με ενεργή συμμετοχή στην κλινική του κατάρτιση.